Multifunctioneel object

Lantaarnladen

Gekozen oplossing

In de gemeente Arnhem, op Veld 3 van de wijk Schuytgraaf worden duurzame woningen ontwikkeld. De gemeente wil ook de openbare ruimte slim en duurzaam inrichten door lichtmasten en oplaadpunten te combineren. Een marktpartij plaatst de combimasten. De marktpartijen dragen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de licht- en laadoplossing, de realisatie, de exploitatie van de laadpunten, de dienstverlening, het beheer en onderhoud en het realiseren van een storingslijn. Het beheer van het openbare verlichtingsnet blijft in handen van de gemeente Arnhem. 

Doel is om laadpunten in de nieuwe wijk mooi op te nemen in het straatbeeld. Door de aansluitingen te combineren kunnen in de toekomst ook nog aansluitkosten worden bespaard. 

Stel hier uw vraag over dit project 

Do’s

Probeer het project of de pilot zo eenvoudig mogelijk in te richten. De gemeente Arnhem heeft een eigen lichtnet. Daarom moet er een aparte aansluiting voor de zogenaamde 'laadlantaarn' komen. Het opdelen van de verantwoordelijkheden tussen de verschillende betrokken gemeentelijke afdelingen en betrokken partijen is voorlopig aangemerkt als de meest kansrijke richting. 

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit project?

Wij informeren u als er nieuws is.
Velden met een * zijn verplicht