Laadpunt in de grond

Laadpunt in de stoep

  • LocatieVenlo
  • LooptijdMaart 2018 - maart 2019
  • OplossingLaadpunt in de stoep
  • ContactpersoonWard Stevens
  • Type projectPilot
  • E-mailadresw.stevens@venlo.nl

Gekozen oplossing

In mei 2018 is in Venlo de Streetplug officieel in gebruik genomen. Een nieuwe laadoplossing die geïntegreerd is in de stoep, ongeveer twee stoeptegels groot is en die omhoog komt bij gebruik. De eerste twee openbare Streetplugs zijn geïnstalleerd aan de Prinses Beatrixstraat 17 (Venlo centrum) en de Karel V Laan 19 (Venlo-Oost). Het gaat om een voorlopige proefopstelling om te testen hoe het systeem werkt.

Doel is het creëren van een positief straatbeeld via een veilig geïntegreerd oplaadpunt in de grond dat nauwelijks opvalt. Hierbij is o.a. rekening gehouden met regenwater, overstromingen, obstakels in het trottoir en de elektriciteitsaansluiting. Met een speciale App kun je de Streetplug vinden, aanzetten en de stroom betalen.

Gemeente Venlo startte in 2016 het project waarbij circa 18 laadpaalaanvragers zijn bevraagd. Tijdens de proefperiode komen er maximaal vier Streetplugs.
De eerste laadpunten zijn in de vorm van een pre-serie 2 geleverd en geïnstalleerd. Het startup bedrijf Streetplug levert het product, zorgt voor de installatie en het backoffice-systeem. Het laadpunt wordt aangesloten via de huisaansluiting van de aanvrager van het laadpunt en is publiek toegankelijk. Na een periode van minimaal 1 jaar (pilot) vindt een evaluatie plaats.

Stel hier uw vraag over dit project 

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit project?

Wij informeren u als er nieuws is.
Velden met een * zijn verplicht