Geclusterd laden

Laadplein bij herinrichting

Gekozen oplossing

In de gemeente Breda wordt bij de herinrichting van de Baronielaan gewerkt aan de realisatie van laadpleinen. Laadpleinen bieden het voordeel dat de belangrijkste hardware en software voor optimale stroomverdeling in een centrale kast kunnen worden geplaatst. Hierdoor nemen laadpalen op het plein weinig ruimte in. Bovendien kunnen de laadvoorzieningen eenvoudig worden uitgebreid als de vraag toeneemt. Voor de twee laadpleinen aan de Baronielaan wordt 1 op de 4 bruikbare plaatsen voor elektrische auto's gereserveerd. Dit gebeurt door middel van een verkeersbesluit. Op de 3 overige plaatsen mogen ook reguliere brandstofauto's parkeren. De Baronielaan en omgeving kent én een hoge parkeerdruk en een relatief groot aantal EV rijders. Om deze redenen wordt ingezet op een grote hoeveelheid laadplekken.
 

Stel hier uw vraag over dit project 

Do’s

Bekijk samen met marktpartijen wat de (innovatieve) mogelijkheden zijn wat betreft de realisatie van laadinfrastructuur, als tegelijkertijd ook het parkeervraagstuk zelf speelt.

Don’ts

Probeer niet het meest innovatieve idee, maar het meest praktisch uitvoerbare eerst te realiseren. Marktpartijen van laadinfrastructuur zijn zeer terughoudend bij te ingewikkelde of financieel onhaalbare projecten rondom laadinfrastructuur. 

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit project?

Wij informeren u als er nieuws is.
Velden met een * zijn verplicht