Anders aansluiten en ander gebruik

Combineren netaansluiting

Gekozen oplossing

Met de groei van elektrisch vervoer, worden steeds meer laadpalen in de publieke ruimte geplaatst. Op dit moment zijn er ruim 28.000 publieke laadpunten. In 2020 zijn het er naar verwachting 70.000. Universiteit Utrecht onderzoekt de mogelijkheden om kosten te besparen door het combineren van aansluitingen met laadoplossingen die een beperkte impact hebben op de openbare ruimte.

Stel hier uw vraag over dit project 

Do’s

Op basis van juridische, technische, fysieke, organisatorische en financiële aspecten, zijn verschillende alternatieve oplossingsrichtingen beoordeeld. De meest kansrijke oplossingen zijn de combinatie van laadoplossingen met netaansluitingen van:  

1) Perscontainers

2) Bruggen

3) Gemalen

Deze installaties hebben overwegend veel restcapaciteit op de netaansluiting. Ook integratie in het de stoep en in lichtmasten is in sommige situaties een interessante mogelijkheid. 

Don’ts

Minder kansrijke opties om combinatie met laadpunten mee zoeken zijn parkeermeters, stoplichten, lichtnetkasten en openbare gebouwen. De redenen hiervoor staan in het onderzoeksrapport. Dit kunt u hieronder downloaden.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit project?

Wij informeren u als er nieuws is.
Velden met een * zijn verplicht